TERUG NAAR DE WEBSITE >>
 www.ineltra-solar.be

dinsdag 26 januari 2010

Zonnepanelen steeds populairder onder Klimaatstraatfeest-deelnemers

In de klimaatstraat Gironde in Leusden zijn ze ook dit jaar actief bezig met burenacties. Was isolatieglas vorig jaar nog het hoofdthema, dit jaar ligt de prioriteit bij het plaatsen van zonnepanelen.

De winnaar van het Klimaatstraatfeest van vorig jaar heeft ook dit jaar niet stil gezeten als het gaat om energiebesparing. ‘Ons energieteam heeft een uitgebreide analyse gemaakt van verschillende soorten zonnepanelen en leveranciers,’ vertelt klimaatstraatfeest-deelnemer Jos Smook.

Nathalie Swinkels is één van de initiatiefneemsters van het zonnepanelen-project in de straat. ‘Inmiddels hebben wij samen met tien andere buren een offerte ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierin is opgenomen dat wij twaalf zonnepanelen gaan plaatsen op ons dak. Binnen enkele maanden worden de zonnepanelen op ons dak geplaatst.’

Op de Waltaweg in Tjerkwerd hebben ze dit jaar een lumineus idee bedacht. De winnaar van het beste Klimaatstraatfeest-idee van vorig jaar doet dit jaar met meerdere huishoudens mee maar gebruiken maar één computer. ‘Dit jaar hebben wij besloten om gebruik te maken van één computer zodat wij niet onnodig stroom verspillen door vele computers gelijktijdig aan te zetten,’ aldus klimaatstraatfeest-deelnemer Bert.

‘Vorig jaar hebben wij al onze muren geïsoleerd en dit jaar hebben wij zes zonnecollectoren geplaatst. Wij proberen zoveel mogelijk acties uit te voeren om het klimaat een handje te helpen,’ aldus Bert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

TERUG NAAR DE WEBSITE >>  www.ineltra-solar.be